Werkbezoek provinciale ChristenUnie kandidaten aan Waddinxveen

21 02 2011

Vrijdag 18 februari hebben Chris Schaapman (lijsttrekker) en Gerard Schotanus (nummer 3) een werkbezoek gebracht aan Waddinxveen. Samen met een delegatie van de ChristenUnie Waddinxveen bezochten ze ’s morgens Potplantenkwekerij Sjaloom en Rozenkwekerij Porta Nova, twee prachtige tuinbouwbedrijven aan de Abraham Kroesweg. Naast het bezichtigen van de bedrijven werd met de ondernemers uitgebreid gesproken over de ins en outs van de tuinbouw anno 2011. De ondernemers vroegen aandacht voor het innovatieve karakter van de glastuinbouw, en bijvoorbeeld voor de mogelijkheid om meer te kunnen doen met de restwarmte.

Op bezoek bij Sjaloom

Op bezoek bij Porta Nova

Mevrouw Maria Wientjens en de heer Onno Glasbeek van de stichting “Waddixnveen Zelfstandig” gingen tijdens de lunch met de provinciale kandidaten het gesprek aan over de wens van Waddinxveen om zelfstandig te blijven. Schaapman verklaarde dat hij geen reden ziet dat de provincie nu zou moeten ingrijpen in de zelfstandigheid van Waddinxveen en Gouda. Waddinxveen is een middelgrote gemeente en beschikt over voldoende bestuurskracht, is kort geleden gebleken. Bovendien, zo verklaarde Schaapman, vraagt  Gouda wel om hulp, maar is volstrekt onduidelijk in hoeverre een fusie met Waddinxveen daar een antwoord op is.

Mw. Wientjens en dhr Glasbeek in gesprek met de kandidaat statenleden.

Voorzitter Henk de Bas van de Ondernemersvereniging Waddinxveen vroeg in een daarop volgend gesprek aandacht voor de positie van de detailhandel. Hij signaleerde dat er gesproken wordt over mogelijkheden voor detailhandel op bedrijventerreinen, zoals bijvoorbeeld op de Goudse Poort en op het Connexxion terrein in Boskoop. De Bas maakt zich daar grote zorgen over. Schaapman gaf aan dat de ChristenUnie geen detailhandel mogelijk wil maken op bedrijventerreinen en dat zoiets in de Regionale Economische Overleggen goed geregeld moet worden.

Henk de Bas op bezoek bij de ChristenUnie

De middag werd gebruikt om op de weekmarkt het winkelend publiek aan te spreken en te voorzien van informatie over de ChristenUnie.

Raadslid Herman Timmermans, met Chris Schaapman en Gerard Schotanus op de markt

Raadsleden Chris van Harten en Jannete Nieboer-Buitenga op de markt

« Terug