VACATURE: Wij zoeken een communicatieadviseur/persvoorlichter

WhatsApp Image 2023-03-13 at 11.02.59.jpeg
Logo
Door ChristenUnie Zuid-Holland op 12 februari 2024 om 16:27

VACATURE: Wij zoeken een communicatieadviseur/persvoorlichter


De ChristenUnie-fractie in de Provinciale Staten maakt werk van jouw ambitie als communicatieadviseur. Houd je van inhoudelijke afwisseling, ben je creatief, proactief en doortastend, vind je de Provinciale Staten een boeiende werkomgeving en wil je graag betrokken zijn bij christelijke politiek? Dan kun je deze kans niet laten liggen en is onze fractie op zoek naar jou.

Wij zoeken een:

Communicatieadviseur/persvoorlichter
(Den Haag, 16 uur per week)

Over ons

Provinciale Staten zijn de gekozen volksvertegenwoordigers van onze provincie. Zij bepalen het beleid van de provincie Zuid-Holland op de belangrijkste punten en controleren of Gedeputeerde Staten het vastgestelde beleid goed uitvoeren. De Provincie gaat onder andere over het stikstofbeleid, goed openbaar vervoer, de inrichting van onze provincie, woningbouw en de gezondheid en veiligheid van omwonenden van de industrie. Stuk voor stuk urgente thema’s die om onze inzet vragen. Steven Datema en Djoeki van Woerden-Kerssen zijn de Statenleden van de ChristenUnie. Arjan Witte en Maikel la Rose zijn onze fractievertegenwoordigers en voeren in een aantal Statencommissies namens de ChristenUnie het woord. Onze fractievergadering is op maandagavond en op woensdag zijn de Provinciale Statenvergaderingen en Commissievergaderingen. Het Provinciehuis is in Den Haag op loopafstand van het Centraal Station.

Jouw nieuwe uitdaging

Als communicatieadviseur en persvoorlichter maak je onze missie, onze mensen en de resultaten die we boeken zichtbaar. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en uitvoering van onze voorlichting- en communicatiestrategie. Je denkt mee over het politiek-inhoudelijke werk en neemt het voortouw bij het genereren van aandacht voor de ChristenUnie Zuid-Holland. Jij weet als geen ander welke kanalen en instrumenten je daarvoor moet inzetten. Je beheert onze social mediakanalen, maakt content en onderhoudt het contact met de achterban. Je werkt daarin samen met een inhoudelijk beleidsmedewerker, de Statenleden en de fractievertegenwoordigers. Deze mooie functie houdt verder in dat je contacten met journalisten onderhoudt en hen proactief en reactief voorziet van heldere en betrouwbare informatie over onze politieke standpunten en pers- en publieksvoorlichting, online en offline media en evenementen naadloos op elkaar laat aansluiten. Daarnaast houd je samen met de inhoudelijk beleidsmedewerker de fractieorganisatie op orde.

Wat breng je mee?

  • Je bent enthousiast over christelijke politiek en wilt samen met ons bouwen aan een samenleving waarin we goed zorgen voor elkaar en goed zorgen voor de schepping;
  • je bent lid van de ChristenUnie of wilt dat worden;
  • je hebt gevoel voor de positie van de ChristenUnie in het politieke landschap en de samenleving;
  • je hebt een sterk analytisch vermogen en strategisch inzicht, je kunt hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en zorgen voor de juiste politieke duiding;
  • je kan op elk niveau netwerken en met woord, beeld en schrift anderen met flair overtuigen;
  • je beschikt over een relevante hbo-opleiding en werkervaring in voorlichting, (online) communicatie, journalistiek en/of politiek of de wens om die ervaring zo snel mogelijk op te doen.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie voor initiatiefrijke, zelfstandig werkende en denkende mensen bij dé christelijk-sociale politieke partij van Nederland. Bij deze functie hoort een passende beloning, inschaling op basis van de CAO voor de provincies (schaal 9, 10), inschaling afhankelijk van werkervaring). Voor wat betreft de werkplek is er sprake van flexibiliteit, waarbij de werkplek voor een belangrijk deel thuis kan zijn. De vacature betreft eerst een tijdelijk dienstverband van 0,4 fte voor een jaar. Verlenging behoort bij goed functioneren tot de mogelijkheden.

Voldoe jij aan het profiel en ben je ZZP’er met meerdere opdrachtgevers? Dan is aan de slag gaan als ZZP’er ook bespreekbaar.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Steven Datema (Fractievoorzitter ChristenUnie Zuid-Holland) via s.datema@pspzh.nl. Heb je interesse? Stuur dan een bondige sollicitatiebrief met een motivatie en CV uiterlijk vrijdag 8 maart naar Steven Datema o.v.v. ‘Sollicitatie communicatieadviseur’.