VACATURE: Ben jij de beleidsmedewerker die wij zoeken?

Statenzaal
Logo
Door ChristenUnie Zuid-Holland op 9 februari 2024 om 11:40

VACATURE: Ben jij de beleidsmedewerker die wij zoeken?

De ChristenUnie-fractie in de Provinciale Staten maakt werk van jouw ambitie. Houd je van inhoudelijke afwisseling, ben je creatief, proactief en wil je graag betrokken zijn bij christelijke politiek? Dan kun je deze kans niet laten liggen en is onze fractie op zoek naar jou!

Wij zoeken een:

Beleidsmedewerker
(Den Haag, 24-32 uur per week)

Over ons

Provinciale Staten zijn de gekozen volksvertegenwoordigers van onze provincie. Zij bepalen het beleid van de provincie Zuid-Holland op de belangrijkste punten en controleren of Gedeputeerde Staten het vastgestelde beleid goed uitvoeren. De Provincie gaat onder andere over het stikstofbeleid, goed openbaar vervoer, de inrichting van onze provincie, woningbouw en de gezondheid en veiligheid van omwonenden van de industrie. Stuk voor stuk urgente thema’s die om onze inzet vragen. Steven Datema en Djoeki van Woerden-Kerssen zijn de Statenleden van de ChristenUnie. Arjan Witte en Maikel la Rose zijn onze fractievertegenwoordigers en voeren in een aantal Statencommissies namens de ChristenUnie het woord. Onze fractievergadering is op maandagavond en op woensdag zijn de Provinciale Statenvergaderingen en Commissievergaderingen. Het Provinciehuis is in Den Haag op loopafstand van het Centraal Station.


Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker stel je de Statenleden en fractievertegenwoordigers van de van de ChristenUnie in Zuid-Holland in staat om optimaal te presteren. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de voorbereiding van debatten, amendementen, moties, schriftelijke vragen, externe optredens en publicaties. Je adviseert de betrokken Statenleden zowel inhoudelijk als politiek en onderhoudt goede contacten met andere partijen, belangenorganisaties en deskundigen. Daarnaast houd je samen met de communicatiemedewerker de fractieorganisatie op orde.

Wat breng je mee?

  • Je bent enthousiast over christelijke politiek en wilt samen met ons bouwen aan een samenleving waarin we goed zorgen voor elkaar en goed zorgen voor de schepping;
  • Je bent gedreven om in een politieke omgeving het verschil te maken;
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau;
  • Je bent in staat om je technisch ingewikkelde dossiers snel eigen te maken; ervaring met wet- en regelgeving is een pré.
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen en strategisch inzicht, je kunt hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en zorgen voor de juiste politieke duiding;
  • Je hebt goede contactuele eigenschappen en uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden;
  • Je hebt een goede neus voor politieke verhoudingen en beschikt over een relevant netwerk;
  • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig en functioneert moeiteloos in een team;
  • Je bent bereid om, indien nodig, onregelmatige werktijden te accepteren.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie voor initiatiefrijke, zelfstandig werkende en denkende mensen bij dé christelijk-sociale politieke partij van Nederland. Bij deze functie hoort een passende beloning, inschaling op basis van de CAO voor de provincies (schaal 9 of 10, inschaling afhankelijk van werkervaring). Voor wat betreft de werkplek is er sprake van flexibiliteit, waarbij de werkplek voor een belangrijk deel thuis kan zijn. De vacature betreft eerst een tijdelijk dienstverband van 0,6-0,8 fte voor een jaar. Verlenging behoort bij goed functioneren tot de mogelijkheden.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Steven Datema (Fractievoorzitter ChristenUnie Zuid-Holland) via s.datema@pspzh.nl. Heb je interesse? Stuur dan een bondige sollicitatiebrief met een motivatie en CV uiterlijk vrijdag 8 maart naar Steven Datema o.v.v. ‘Sollicitatie beleidsmedewerker’.