Statenfractie ChristenUnie&SGP stelt vragen: Racisme antisemitisme discriminatie en uitsluiting worden niet getolereerd

20200817_afbeelding bij artikel discriminatie.jpg19 augustus 2020

De ChristenUnie&SGP-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben schriftelijke vragen gesteld aan het College over racisme, antisemitisme, discriminatie en uitsluiting.

Aanleiding is het in volle hevigheid oplaaien van het racismedebat in de afgelopen maanden. Op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en op de woningmarkt worden mensen afgewezen op basis van hun migratieachtergrond. Antisemitisme en discriminatie neemt toe. Naar aanleiding van de dood van George Floyd is ook op het Malieveld gedemonstreerd. Facebook heeft bekendgemaakt dat "discriminerende stereotyperende kenmerken" verboden zijn op Facebook en op dochterdienst Instagram.

Fractievoorzitter Nico de Jager: “In het coalitieakkoord is afgesproken dat racisme, antisemitisme, discriminatie en uitsluiting niet worden getolereerd. De fractie vraagt aan Gedeputeerde Staten wanneer een integrale behandeling in de Provinciale Staten kan plaatsvinden. De fractie is van mening dat de aandacht gericht moet worden op de organisatie van de provincie Zuid-Holland en daarbuiten, zoals gemeenten en maatschappelijke partners.”

De volledige vragen (in PDF) vindt u hier.

Labels

« terug naar overzicht

Nieuwsarchief > 2020

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni