Meer succes Waterbus!?

20200408_foto_waterbus.jpg08 april 2020

Zojuist hebben we als ChristenUnie & SGP-fractie bericht gehad dat de Waterbusconcessie is gegund vanaf 2022. “Vanaf de start van de periode hebben wij ons druk gemaakt om het succes van de Waterbus voort te zetten en waar mogelijk uit te breiden” aldus Gerard van de Breevaart.

Om te komen tot deze gunning is er heel wat tijd over heen gegaan. Als initiatiefnemer in de Staten hebben we, eerst schriftelijk en daarna via een debat, geprobeerd e.e.a. nog in de herziene concessie-uitvraag gewijzigd te krijgen. De wensen zijn in ieder geval duidelijk kenbaar gemaakt aan de inschrijvers. We zijn dan ook blij om te zien dat veel van onze aandachtspunten, deels of geheel, zijn opgenomen in de bieding die is gegund. Enkele voorbeelden: uitbreiding van het netwerk, ook Capelle aan den IJssel wordt aangedaan en Zwijndrecht wordt direct aangedaan vanuit Papendrecht visa versa. Zelfs Sliedrecht is behouden en Kinderdijk kan het gehele jaar worden bezocht via het water.

Enkele zaken zijn nog niet bekend, maar met het voorlopige resultaat zijn we erg blij. We wensen de nieuwe exploitant veel succes met de voorbereidingen op deze mooie concessie.

Gerard van de Breevaart,

Statenlid ChristenUnie & SGP

Labels

« terug naar overzicht

Nieuwsarchief > 2020

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

april

maart

februari